• Richtlijnen m.b.t. Covid19

  Enkele aandachtspunten en aantal PDF documenten vanuit de KNVB met richtlijnen/protocollen t.b.v. Covid-19.

  Zowel voor bestuur, trainer-coaches, spelers&ouders, een best complexe materie met veel aandachtspunten die gecoördineerd moeten worden vanuit de voetbalclubs. Helaas is de Covid-stress nog niet voorbij dus waakzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid blijven pure noodzaak. Dit geldt voor ons allemaal (bestuur/ vrijwilligers, spelende leden, trainers/coaches, ouders/familie en supporters).

  Paar algemene richtlijnen

  - Zorg zelf voor voldoende drinken in jouw eigen fles bij trainingen en/of wedstrijd (liefst met sticker met jouw naam)

  - Kom voor de trainingen in sportkleding naar de club, doe je voetbalschoenen eventueel aan op het veld.
  -Inzake het gebruik van de kleedkamers, eventuele openstelling kantine etc. volgt nog nadere informatie.

  -Ben je ziek (geweest)? Kom niet naar het complex en meldt dit vooraf bij jouw trainer/coach! 

  Voor deelname aan training en wedstrijden is het in Corona-tijd extra belangrijk om rekening te houden met de gevaren van mogelijke besmetting. Het bestuur wijst er met nadruk op dat trainers/begeleiders bij trainingen en wedstrijden een eigen verantwoordelijkheid dragen bij het naleven van de maatregelen (protocollen).
   

  §  Blijf voor en na het betreden van het veld gebruik maken van de hygiënische middelen die ter beschikking gesteld zijn maar was/desinfecteer je handen sowieso ook al vooraf thuis.

  §  Houd als toeschouwer afstand tot de andere toeschouwers (1,5 meter is en blijft de regel)

  §  Als je teruggekeerd bent uit een gebied dat door de overheid een ‘Code Oranje’ heeft gekregen, ga dan eerst 2 weken in quarantaine voordat je weer op het complex komt. Dit is in je eigen belang, maar ook in het belang van teamgenoten en tegenstanders. Ga hier dus serieus mee om.

  §  Ben je verkouden of grieperig? Laat jezelf testen door de GGD. Kom niet naar het complex. Blijk je een positieve Covid test te hebben? Volg dan de aanwijzingen met betrekking tot contact-onderzoek en quarantaine van de GGD en kom in die periode niet naar het complex.

  §  Neem kennis van de voornoemde maatregelen, maar spreek ook gerust je teamgenoten of andere leden hierop aan. We vinden het belangrijk dat iedereen in een gezonde en veilige omgeving kan blijven voetballen. We zijn ontzettend blij dat we weer redelijk normaal onze sport kunnen bedrijven, en daar waar we er invloed op hebben, willen we serieus met die invloed omgaan.

   

  De richtlijnen kunnen afhankelijk van de landelijke en lokale situatie wijzigen (bijgaande PDF documenten zijn van juli 2020). De jeugdtrainer-coaches zijn uiteraard ook geïnformeerd over de huidige Covid-19 richtlijnen voor henzelf, voor de spelers en ouders. Essentieel dat de spelers en ouders hiervan op de hoogte zijn!

   

  Naast afspraken rondom trainingen en wedstrijden moeten bijv. bij de autorit naar uitwedstrijden momenteel  mondkapjes worden gedragen in de auto’s, zeker door de ouders en andere 18plussers  etc. (lees de regels goed door). Wij hopen dat iedereen wil meewerken hieraan en dat er als gebruikelijk voldoende vervoer opties zijn!