• Op weg naar een nieuw seizoen

  Beste HSV voetballers en ouders,

  Fijn dat er weer volop getraind kan worden met voor de jeugd onder 13 ook nog onderlinge oefenpotjes (als onderdeel van de training zoals bijv. op de zaterdag zoals dit voor aantal jeugdteams nu al het geval is geweest). Hopelijk zal het ook voor de oudere jeugd snel mogelijk zijn om onderlinge wedstrijdjes te spelen als dit door RIVM wordt toegestaan. We zijn ons sowieso aan het oriënteren om gedurende een fase in de zomerperiode extra trainingen, wedstrijden en/of andere activiteiten te organiseren, daarover later meer (ook afhankelijk van trainers/begeleiders en ouders cq vrijwilligers) .

   

  Op weg naar een nieuw voetbalseizoen 2020-2021
  Oprecht hoop ik dat alle jeugd- en seniorenleden bij HSV Sport blijven voetballen, het is toch pijnlijk en teleurstellend om afscheid te nemen van leden (en hun familie). Soms omdat (kunst)gras groener lijkt ergens anders, door pijntjes/blessure of andere sport etc. Jammer maar wij hopen hen later weer te verwelkomen, of dat zij alsnog terugkomen op hun besluit. De jeugdteams hebben ook dit seizoen een positieve ontwikkeling doorgemaakt, mede dankzij enthousiaste en gemotiveerde jeugdtrainers/begeleiders. Geweldig om wekelijks te zien dat het niveau van onze jeugdteams stapsgewijs omhoog gaat, dat individuele spelers en teams zich dus ook goed doorontwikkelen! Ook met dank aan jonge talentvolle jeugdige trainers als Lars van Dijk, Damian Versteege en Max Stuifzand die uitstekend werk verrichten en zich als trainer-coach graag verder willen ontwikkelen.

   

  Maar het is ook een lastige periode omdat er zorgvuldig gekeken moet worden naar de nieuwe competitie- en teamindelingen van met name de toekomstige JO11-1 en 2, JO13-1 en 2 plus JO10-1, 2 en 3 (bij de leeftijdsgroepen JO15, JO16 en JO17 hebben wij 1 team en voor de allerjongsten JO8 en JO9 zijn er flink wat nieuwe aanmeldingen). De afgelopen weken en maanden (feitelijk het hele seizoen) bewust en aandachtig toeschouwer geweest bij trainingen en wedstrijden. En regelmatig overleg gehad met de trainers, begeleiders etc.. Hierbij wordt heel zorgvuldig afgewogen wat goed is voor de individuele speler maar ook in het algemene (team)belang. Maar ook moet nog rekening gehouden worden met eventuele aan- en afmeldingen.

   

  Doelstelling is en blijft voor onze club dat iedere jeugdspeler zich individueel kan blijven doorontwikkelen, niet onnodig in het keurslijf van vaste posities komt te zitten of onder te grote druk komt te staan waardoor het voetbalplezier minder wordt. Bijvoorbeeld ook wanneer het niveau en de ambities binnen een team door omstandigheden als groeiproblemen, kleine blessures of motivatie “de drive” (tijdelijk) teveel verschillen. Zeker als het collectief (team) een ambitie heeft op een zo hoog mogelijk competitieniveau te spelen en daardoor de verschillende posities in het team optimaal moeten worden ingevuld.

   

  Dit kan soms wel betekenen dat jeugdspeler(s) in een ander jeugdteam zich zullen doorontwikkelen (soms ook op andere posities) en onder een andere druk. Wat vaak het spelplezier, motivatie en de ontwikkeling positief beïnvloedt. Voor sommigen betekent dit dus 1 stapje terug maar wel met als doel om paar stappen vooruit te zetten en weer aansluiting te vinden. Een best lastige en gevoelige afweging welke in het belang van speler(s), team en club heel objectief wordt gemaakt (in samenspraak met trainers, begeleiders en soms met ouders).

  Zoals eerder gecommuniceerd stopt Mark Slond in het nieuwe seizoen helaas met aantal (vrijwilligers)taken voor onze club. Min of meer noodgedwongen vanwege nieuwe veeleisende trainersfuncties bij een andere club (volgende stap in zijn trainerscarrière)  maar ook vanwege toenemende werkdruk, helaas stopt ook Jaimy Schouten.  De algemene technische jeugdcoördinatie wordt vooralsnog door Nando en mij ingevuld. Nando zal de JO13-1 als JO11-1 gaan trainen/coachen i.s.m. Erwin Sijbrands (JO13-1) en Leon id Betouw (JO11-1). Tevens zullen Lars van Dijk, Damian Versteege en Mostafa Baroudi bij zowel de JO11-1 en JO11-2 als trainer actief zijn (met Robert Westland als coach bij JO11-2). Bij de JO13-2 is dit het ervaren team Ernst Schilpzand, Wilco Fortgens en Johan Jager. Bij de andere jeugdteams: JO17-1 (vacature), JO16-1 (Ron Hooglander/Michael Struik), JO15-1 (Ramon Jonker ism Erwin Sijbrands) en JO10-1 (Piotr), JO10-2 (Eric Kors/Max Stuifzand), JO10-3 (Michael de Vries), voor de nieuwe jeugdteams bij JO9 en JO8 zijn we nog bezig met de invulling.

   

  Verwacht medio juni meer informatie te kunnen geven als er volledige duidelijkheid is over aantal punten.

   

  Met sportieve groet,

  Rob van Drimmelen

  Jeugdvoorzitter/bestuurslid HSV Sport 1889

   

  P.S.   Zover nog niet bekend, Nando heeft uitgebreide voetbalachtergrond zowel als voetballer (“kind van de club” HSV Sport, als jeugdspeler van 12 tot 18de jaar in topklasse tot 1ste divisie gespeeld (en momenteel 6 jaar 1ste elftalspeler bij HSV Sport). Als jeugdtrainer heeft hij al de nodige ervaring bij vooral HSV Sport o.a. nu als trainer van de huidige JO11-1, JO17-1 en andere leeftijdsgroepen. Bezig met KNVB UEFA-C, afgeronde CIOS opleiding, workshops en opleidingen gedaan van Cruyff Football/ Montessori Football/Team Jonk waarbij individuele talentontwikkeling, teamresultaat maar vooral (voetbal)plezier en dus doorontwikkeling van jeugdspelers centraal staat.

   

  PSS Helaas konden wij het afgelopen seizoen nog relatief te weinig extra aandacht geven via extra clinics, specifieke trainingen en evenementen (wel een geslaagde herfstvakantieprogramma, sinterklaas evenement met de zeer sportieve sinterklaas, jubileumfeest met bezoek Sontje Hansen, het oliebollen nieuwjaarstoernooi maar konden andere activiteiten zoals het jeugdtoernooi in juni, paasactiviteiten, clinics etc. vanwege de coronacrisis niet doorgegaan. Hopelijk lukt het nog om de komende weken toch een mooie seizoensafsluiting te hebben!