• UPDATE TRAININGSSCHEMA EN INFORMATIE

  Beste HSV Sporters,

  Hopelijk gaat het jullie allen goed en is iedereen inclusief de familie/vrienden in goede gezondheid (zelf vanuit onze leden geen "covid19" meldingen gehad). En laten wij dit ook zo houden!!! De afgelopen week zijn we met aantal van onze jeugdteams voorzichtig opgestart met trainingen, hierbij is wel gewerkt met zorgvuldig opgestelde protocollen per leeftijdsgroep inclusief extra ondersteuning bij de jeugdtrainingen om noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te bewaken. Hieraan moeten we ons echt houden. Helaas is het nog niet toegestaan voor onze senioren om op de HSV Sport velden in groepsverband te trainen etc.maar hopelijk zal dit binnenkort wel weer kunnen (waarschijnlijk ook met een strikt veiligheidsprotocol).

  In de eerste opstartfase (aankomende 1 @ 2 weken) gaat ieder jeugdteam in principe 1x per week trainen, als jeugdtrainers een extra training willen ingelasten op bijv. vrijdag, zaterdag of zondag dan moet dit in overleg met ondergetekende. De jeugdtrainers krijgen via mij het schema met trainingsdagen/tijden per jeugdteam, vertrouw erop dat zij deze delen met hun teams via de TeamApps.

  Een technische jeugdcommissie w.o. Mark Slond, Nando van Drimmelen coördineren/ondersteunen bij de jeugdtrainingen via zorgvuldig vooraf samengestelde/ gevarieerde training- en oefenvormen(deels ook om afstanden te kunnen bewaren) maar ook door de trainingsmaterialen vooraf al op de velden te leggen cq uit te zetten. Vooraf wordt een concept-trainingsprogramma voor de aankomende week opgestuurd naar de jeugdtrainers via Whatsapp en is Nando en/of Mark ook aanwezig op de trainingsdag voor nadere toelichting. Veelal is dit in circuitvorm zodat er in groepjes van max. 4 tot 6 spelers per oefenvorm gewerkt kan worden. Zodat de individuele jeugdtrainers zich voorlopig even volledig op hun teamspelers kunnen richten (bijv. aandacht voor het vooraf/achteraf handen wassen bij de Jerrycan/ zeepdispenser die bij ieder trainingsveld staat en ook op het gedrag van de kinderen letten). Inmiddels met ondersteuning van aantal extra vrijwillige jeugdtrainers is het mogelijk om per leeftijdsgroep zeker te stellen dat er een trainer is voor 4@6 jeugdspelers. Uiteraard is het voor de trainers zaak om zich aan het protocol te houden w.o. zelf ca. 2 mtr afstand houden.

  De veiligheidsprotocollen (voor ouders/verzorgers, jeugdspelers en trainers etc.)zijn al via e-mail en teamapps bij de jeugd rondgestuurd maar deze hangen inmiddels ook bij de toegangspoorten naar ons complex.De bedoeling is dat iedereen zich daaraan houdt! Dus ouders zetten hun kind bij de toegangspoort af en halen hen daar na afloop op, iedere jeugdspeler neemt zijn eigen drinkflesje mee (met naamlabel) etc.. In principe is het ook van belang dat er een algemeen coordinator is, zou fijn zijn als aantal ouders zich hiervoor aanmelden (in principe 1 per jeugdteam) die toezicht houdt, bijv. de toegangspoort sluit bij aanvang training en 5 minuten voor eind training opendoet (wel bedoeling is dat de ouder dan ca. 30 minuten voor start van de training aanwezig is bij de club). Aanmelden kan bij mij!

  De afgelopen week hebben wij op woensdag (met JO12-1 en 2 en daarna met JO16-1) en donderdag (met JO11-1 en daarna JO15-1 en JO17-1) getest. Over het algemeen is het uitstekend verlopen alhoewel het best raar is om voorgeschreven afstanden te bewaren.De aankomende week vanaf maandag 4 mei t/m donderdag 7 mei krijgen alle jeugdteams een trainingsmoment (zie ook hiervoor informatie vanuit jullie trainers/begeleiders via de teamapps).

  Op de Facebook pagina HSV Sport en onze clubwebsite www.hsvsport.nl wordt regelmatig informatie, impressies en foto'svan trainingen geplaatst.
  Mooi dat we voorzichtig kunnen opstarten met jeugd en hopelijk is het uiteindelijk ook snel mogelijk om ook de senioren etc. te verwelkomen. Wees en blijf voorzichtig!

  Met sportieve groet,
  Rob van Drimmelen
  Jeugdvoorzitter/bestuurslid HSV Sport 1889