• Beste HSV Sporters,
  Ik vertrouw/hoop erop dat jullie allen een fijne Kerst hebben gehad, zo vlak voor het nieuwe jaar leek het mij goed om nog een bericht te sturen.
  Zoals reeds via allerlei kanalen gecommuniceerd (Facebook, whatsapp), zijn er op zondagmiddag 5 januari 2020 bij HSV Sport een aantal activiteiten waarbij het fijn zou zijn om alle HSV Sporters te begroeten. En meteen een gelukkig, succesvol en gezond 2020 toe te wensen. Hieronder even in het kort de planning voor zondagmiddag 5 januari 2020:

  1) Van 12.30 tot uiterlijk 14.45 uur wordt door o.a. Nando een "HSV Oliebollen" jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd(wedstrijdjes op kwart veld met teams van 6 spelers per leeftijdsgroep, de teamindeling wordt later door Nando/organisatie gemaakt. Inmiddels hebben zich al 61 jeugdleden hiervoor opgegeven via hun trainer/coach (JO8-1 met 6, JO9-1 met 1, JO9-2 met 8, JO10-1 met 4, JO10-2 met 6, JO11-1 met 8, JO12-1 met 8, JO12-2 met 4, JO12-3 met 9, JO14-1 met 3, JO15-1 met 4 deelnemers, van JO16-1 nog geen opgave). De organisatie cq club regelt oliebollen, warme/koude chocomel en voor de volwassenen een warme Glühwein. Hiervoor krijgen de deelnemers en ouders/familie een consumptiebon uitgereikt. Als er meer wordt afgenomen/besteld dan gaat de opbrengst van de Glühhwein tijdens het jeugdtoernooi naar de HSV Sport Jeugdpot! Belangrijk dat alle jeugdspelers hun nieuwe zwarte HSV Sport jubileumshirt dragen, dus niet vergeten deze aan te doen!

  2) Vanaf ca. 14.30 uur, de traditionele Oliebollenwedstrijd op het hoofdveld tussen een team van huidige en oud-selectiespelers begint om ca. 14.30 uur met direct na afloop de Nieuwjaarsreceptie in onze kantine
  Door o.a. Joop Sijbrands en Ronald Monker is dit jaar een mooie selectie talenten samengesteld voor een vermakelijke en technisch hoogstaande voetbalwedstrijd. Uiteraard hopen wij dat ook al onze jeugdspelers en hun familie gezellig blijven om onze "oud&nieuw" talenten aan te moedigen. Met direct na afloop de (korte) toespraak van voorzitter Frank Eek en ook te proosten op een gezond, gelukkig en succesvol 2020!

  Al met al, we hopen op een sportieve, succesvolle en supergezellige zondagmiddag 5 januari2020, met heel veel enthousiaste HSV Sporters! En dat ook veel senioren/selectiespelers en supporters onze jeugdtalenten komen bekijken en aanmoedigen met daarna veel jeugd/familie bij de rest van het middagprogramma!


  Korte terugblik op 2019 en vooruitblik 2020 (deels ook op persoonlijke titel)
  Opnieuw is er het afgelopen jaar veel overleg geweest met o.a. de gemeente Hoorn over ons huidige en toekomstige sportcomplex en we hopen dat de komende maanden concrete antwoorden/besluiten komen over o.a. de aanleg van een kunstgrasveld, de renovatie van ons clubgebouw etc... Dus op welke manier wij als voetbalvereniging ons kunnen blijven doorontwikkelen in een best complexeen uitdagende voetbalmarkt.

  Vanuit mijn optiek hebben wij als club uitstekende perspectieven mits er aan een aantal randvoorwaarden kan worden voldaan. Vanuit voetbaltechnische overwegingen biedt de combinatie van kunstgras- en natuurgrasvelden de beste mogelijkheden om voetbaltalent te ontwikkelen. Praktisch al onze jeugdteams worden getraind/begeleid door enthousiaste ouders en/of HSV jeugdspelers die ook openstaan voor positieve input voor individuele talentontwikkeling maar vooral is er veel aandacht voor spelplezier, teamspirit en "clubgevoel". Mooi voorbeeld is o.a. de herfstvakantie voetbalclinics, het geweldige sinterklaasfeest dit jaar waar al onze jeugdleden een uniek HSV Sport jubileumshirt ontvingen (zwart met goud opdruk) en waarbij niet alleen de jeugdleden maar ook Sinterklaas en alle Pieten enthousiast meededen aan een unieke Sport&Voetbalclinic van Nando en aantal selectiespelers. Het komende jaar staan er nog meer Events voor onze HSV Sport jeugd in de planning maar daarover volgt meer informatie in januari 2020.

  Ook is medio oktober 2019 een uniek sport&spel voetbalprogramma opgestart i.s.m. enkele lokale basisscholen (in de Risdam/Zwaag en Hoorn-Noord) waarmee wij als "sportclub van de wijk" ons meer willen profileren maar ook meer kinderen aan het bewegen te krijgen, wat hopelijk resulteert in meer jeugd- en seniorenleden maar hopelijk ook extra vrijwilligers en budget.

  Natuurlijk mogen we niet het supergezellige 130-jarige jubileumfeest niet vergeten, uitstekende muziek/DJ, heerlijke culinaire hapjes van Paul Buis, de strakke organisatie door o.a. Hidde en Nona maar vooral ook door de aanwezigheid van heel veel enthousiaste HSV Sporters w.o. ook Sontje Hansen en familie. Best speciaal dat Sontje direct na terugkomst van het WK Brazilië (en gouden schoen winnaar), inmiddels ook debuut gemaakt bij Ajax1, met een groot deel van zijn familie op ons feest kon zijn


  Al met al, nog de nodige uitdagingen maar samen kunnen wij deze mooie en gezellige club vooruithelpen, te beginnen dus op zondag 5 januari 2020 dus zorg dat je er gezellig bij bent!

  Een geslaagd oud&nieuw feest en de allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig en succesvol nieuwjaar 2020!

  Met sportieve groet,
  Rob van Drimmelen
  Jeugdvoorzitter HSV Sport 1889