• Veel meer kans op blessures bij kunstgrasveld dan op normaal veld

  Beste leden,

  Hieronder mogelijk nuttige informatie en reden om ook kunstgrasschoenen aan te schaffen voor de wedstrijden op kunstgras, extra aandacht voor warming-up is sowieso van belang. Het dragen van speciale kunstgrasschoenen lijkt belangrijk om risico te verminderen. “On the bright side .... ”, in ieder geval lopen onze spelers/speelsters wel weer minder risico omdat ze bij HSV Sport op normaal gras kunnen trainen………………

  Mvrgr Rob van Drimmelen

  ‘Veel meer kans op blessures bij kunstgrasveld dan op normaal veld!'

  Onderzoek van het AVRO/TROS-televisieprogramma Radar heeft aangetoond dat voetballers op kunstgras een groter risico lopen om geblesseerd te raken dan op natuurgras. De kans dat spelers blessures oplopen op een normaal veld is gemiddeld 27 procent tegenover 44 procent op een synthetische ondergrond.

  Radar is op basis van de antwoorden van 7.000 respondenten tot de uitslagen gekomen. Zo gaf 35 procent van de deelnemers aan wel een spierblessures (enkel- en/of kniebanden) opgelopen te hebben op kunstgras en bovendien lieten zeven van de tien voetballers weten liever op normaal gras te spelen omdat dat beter ruikt. Voetballers vanaf 35jr lopen vaker spierblessures op. Ook botbreuken komen bij deze groep regelmatig voor.

  Twee belangrijke adviezen om blessures zoveel mogelijk te voorkomen: clubs moeten de kunstgrasvelden voor gebruik besproeien, zoals bij hockey gedaan wordt en het dragen van kunstgras-voetbalschoenen. Door op 'traditionele' voetbalschoenen te spelen worden onnodige risico's genomen.